8 tips til fine bilder i ditt bryllup!

Jeg har fotografert mange bryllup, og redigerer alltid alle bildene selv. Det betyr at jeg har gått gjennom mange titalls tusen bilder fra bryllup og begynner å sitte med en god forståelse av hva som gjør bildene iløpet av dagen ekstra fine, og hva som i mange tilfeller burde vært gjort annerledes.

Dere skal selvsagt ikke endre hele bryllupet deres for å få så fine bilder som mulig, men de åtte tipsene under er for det meste små ting som utgjør en stor forskjell!

1: Forbredelsesbilder

Ønsker du bilder fra starten på dagen da dere tar på finstasen, ordner håret, og kanskje tar et glass champagne sammen med forloverne? Da er det noen ting å tenke på for å oppnå så fine bilder som mulig:

  • Ha det ryddig på rommet! Unødvendig rot tar oppmerksomheten vekk fra dere som pynter dere.
  • Hvis man har flere rom å velge mellom, bruk det med mest dagslys inn. Lys har så utrolig mye å si for hvordan et bilde blir, og store vinduer er vår beste venn!
  • Siden vinduet er vår beste venn, sørg gjerne for at hår og sminke blir fikset så nærme et vindu som mulig. Dette gjør det enklere for fotografen å få fine bilder av dere!
  • Slå av TV og andre lyskilder. Dette er noe alle fotografer bør sørge for at skjer, men som noen glipper på. Er det nok dagslys inn på rommet bør alle andre lys være avslått.
DSCF1110

2. Vielsen

Det har heldigvis blitt en ganske vanlig greie i alle bryllup, men jeg anbefaler på det sterkeste å ha en mobilfri vielse. Jeg håper og tror at bildene jeg leverer er bedre enn de gjestene deres klarer å ta med mobilen fra plassene sine under vielsen. Det er i tillegg langt hyggligere for dere å se ansiktene til de som har møtt opp, enn å se baksiden på mobilen dems.

Det er vanlig å be presten si ifra om dette før vielsen starter, men det kan også løses med et skilt på utsiden av lokalet dere gifter dere i.

DSCF9131

3: Portrettbildene

De aller fleste tar parbildene utendørs. Da er det to ting man helst ikke ønsker; veldig sterk sol, eller regn.

Den sterke sola er grei å hanskes med. Noen bilder med sterk sol kan bli veldig fine, men man har som regel også en mulighet til å gå i skyggen av et tre eller en fin bygning. Dette er noe jeg sørger for å ha en plan for før den store dagen deres.

Regnværet er vanskeligere å gjemme seg for, men med en veldig fin paraply kan det faktisk gjøre bildet enda finere! Jeg sørger alltid for å ha med en fin paraply som paret kan bruke, men hvis din fotograf ikke har dette i bakhodet kan det være greit å gå til innkjøp av en selv.

DSCF6929

4: Detaljer

Kanskje har du en spesiell slipsnål du har arvet av bestefaren din? Eller fikk du et vakkert armbånd av din far som tidlig bryllupsgave?

Jeg spør alltid mine brudepar om de har på seg noen detaljer som betyr mye for dem, og som bør være en del av albumet jeg leverer. Det er fort gjort å glemme dette selv, men nevn det gjerne for din fotograf når dere tar parbildene!

DSCF5119

5: Talen

Spør du meg er noe av det fineste i et bryllup når brudeparet skal si noen velvalgte ord til hverandre. Det skaper også noen veldig fine bilder siden det er så mye følelser involvert.

Talen kan være lang og vanskelig å huske, så mange velger derfor å skrive den ned. Jeg anbefaler å ikke stå med mobilen for å huske talen. Det ser veldig mye finere ut om du står med et fint ark istedet, og minnene (bildene) blir enda finere!

DSCF6025

6: Projektor for å vise bilder?

Mange bruker en projektor for å ha bilder rullende i bakgrunnen under hele middagen, eller som en del av en tale for å vise frem bilder. Det kan både være fint og gøy, men for bildene sin del kan utfallet bli litt mindre hyggelig.

Dere trenger ikke droppe projektoren helt, men heller være nøye med plasseringen av den. Hvis projektoren lyser rett i ansiktet på de som holder tale, påvirker det mange av bildene negativt, noe som kanskje kunne vært ungått.

DSCF9585

7: Plassering av brudeparet under middagen

Dette er kanskje det punktet som er vanskeligst å gjøre noe med, samtidig som det er et viktig punkt.

Under bryllupsfotograferingen vil en stor del av jobben til en fotograf være å dokumentere middagen og festen. Da sitter som regel brudparet innerst i lokalet med utsikt over alle sine venner og familiemedlemmer. Slik skal det selvsagt være, men minuset er at dere ofte blir sittende med et vindu rett bak dere som slipper inn masse lys, mens ansiktene deres vil være langt mindre eksponert for lys. Selv løser jeg dette med å bruke blitz, men det er ikke til å skjule at det aller fineste hadde vært om dere fikk litt dagslys på dere.

En liten justering hvor dere sitter med ryggen på skrå mot vinduet istedenfor ryggen rett mot vinduet kan være nok til å øke kvaliteten på bildene betraktelig, uten at det ødelegger for utsikten deres over gjestene!

DSCF1059-2-2

8: Bilder i solnedgang

Noe jeg alltid foreslår for parene mine da vi går gjennom kjøreplanen for bryllupet er å sette av ca. 15 minutter til å ta flere parbilder i solnedgangen om vi er så heldige å få det. Da er muligheten god for noen bilder i ekstra fint lys, samtidig som det kan være deilig å ta en liten luftepause fra selskapet etter middagen.

DSCF5035

Kontakt meg

Har du spørsmål til noen av punktene, eller ønsker du flere tips til den store dagen din? Kontakt meg så svarer jeg så fort jeg kan!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.